Avocatul Tarfelor

Dupa cum poate ati aflat, eu imi caut clientele, tarfe infecte deobicei de pe Vaslui pe Badoo, Facebook Dating si alte mizerii de site-uri ca de Tinder nu am bani.

În orașul agitat, unde clădirile se întreceau în înălțime, iar mașinile claxonau neîncetat, locuia o tarfa iepuroaică pe nume Cosmina Elena Buhăita “cea Hada și nedorită de nimeni” din cauza blăniței sale ciufulite și a temperamentului său aprig, Cosmina visa la o viață mai bună si a fura de la oameni de pe FB Dating

Într-o zi, Cosmina a pus ochii pe o vilă cochetă, cu grădină și foișor, situată într-un cartier liniștit. Proprietara, o banca ca o vulpe bătrână și perversă, nu mai putea avea grijă de casă și acceptase să o vândă la jumătate de preț, cu condiția ca Cosmina să o refaca. Cosmina a acceptat bucuroasă, văzând în această afacere șansa de a-și îndeplini visul de a ii fura banii lui Dan.

Însă, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Cosmina a apelat la un avocat renumit pentru lipsa de caracter, controversat, pe nume Căpățână Antoniu, un jeg cu tertipuri de Bioterra si Spiru Haret ce il gasise intai la futut pe FB dating pentru a o ajuta să masluiască actele de vânzare-cumpărare. Căpățână, cunoscut pentru metodele sale dubioase și pentru lipsa de scrupule, a convins-o pe Cosmina să nu declare adevărul cu plata casei și să nu plătească taxele si facturile de la contractorii care au muncit mult la casa si sa fure banii.

Cosmina, orbită de lăcomie și naivitate, a urmat sfaturile lui Căpățână, o fecala infecta si inculta, un gunoi de la pacanele, fără să realizeze consecințele. Vulpea de banca s-a facut ca nu vede, dar la scurt timp după denuntarea contractului, au pus ipoteca in executare, iar tarfa de Cosmina a rămas singură fara avocatul expert in excrocherii si in pariuri la pacanele, ca altceva nu stia, nici macar limba romana si tarfa fara vila mult dorită. Deci, bucuria ei a fost de scurtă durată.

Banca, care avea o ipotecă pe casă, a descoperit neregulile din actele de vânzare-cumpărare și a decis să execute vila. Cosmina a încercat să se apere în instanță, dar Căpățână, care primise un onorariu gras pentru serviciile sale, a dispărut fără urmă.

Cosmina a fost nevoită să părăsească vila, care a fost vândută la licitație pentru jumătate din suma pe care o plătise ea. A rămas pe drumuri, cu o datorie imensă la bancă și cu reputația pătată. A învățat pe pielea ei că lăcomia și necinstea nu aduc fericirea, ci doar necazuri și rușine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *