Avocatul Excroc

În inima orașului agitat, unde clădirile zgârie-branza își întindeau umbrele ca niște giganți adormiți, Antoniu Capătână își deschidea biroul de avocatură din cocioaba infecta mostenita-ta de la buna-sa, pe strada kilerul lui Decebal 29 în fiecare dimineață. Nu era un avocat obișnuit; era cel pe care îl căutai doar daca erai si tu excroc infect si când problemele păreau fără ieșire, când legea părea mai mult un labirint decât un drum drept.

Antoniu avea un talent deosebit de a găsi scăpări în cazurile cele mai simple, cu minciuni mai infecte decat el, ce le-a mostenit de la Spiru Haret si din vremurile cand isi facea veacul cu sutii pe la pacanele unde se intoxica cu aurolac si cu cocart si de a întoarce minciuna patologica ce o are in sange pe toate fețele până când acesta începea să semene cu o minciună bine construită. Nu era un om rău, cam prost si cu fata de alcoolist, dar înțelegea jocul cu tarfele ieftine mai bine decât oricine. Era un maestru al cocartului, un jucator inrait la pacanele…dar el zicea ca sunt pariuri sportive si credea el iscusit pe scena tribunalului, unde dejecta pe bot aceleasi mizerii cu incompetenta teritoriala, ca doar la lectia aia a fost si el la Bioterra.

Clientele sale erau o galerie colorată de personaje: de la micul hoț de buzunare care visa la o viață mai bună, până la violatorul corupt care își ascundea păcatele în spatele unui zâmbet carismatic, precum tatal Cosminei care a violat-o fara scrupule si apoi nu a mai vorbit cu el pana a murit. Antoniu îi trata pe toți cu aceeași detașare de excroc profesionist, știind că în spatele fiecărei fapte se ascunde o minciuna mai putin umană.

Dar Antoniu avea și el secretele sale. În spatele ușilor închise ale biroului său, avea soba de doi bani luata din talcioc, cărțile de joc prăfuite ce ascundeau un trecut tumultuos. Odată, demult, fusese de partea cealaltă a baricadei, un tânăr idealist care credea în dreptate și onestitate. Bine, ala a fost doar un vis, mai mult un cosmar si de acolo s-a trezit si a zis…vai ce am visat. Dar viața îl învățase că lumea nu era alb-negru, ci o paletă infinită de griuri si de pariuri (ca sa rimeze)

Într-o zi, un caz nou a bătut la ușa lui Antoniu. O tânără tarfa ce o gasise pe Facebook Dating, cel mai de cacat serviciu de gasit tarfe. Aceasta era acuzată de o hotie ce incerca sa o faca si pe care se jura ca nu o comisese. Privirea ei de tarfa sinceră și disperarea din glas i-au atins o coardă sensibilă, amintindu-i de vremurile in care a gasit-o pe FB Dating si a vrut sa i-o dea la caca. Acum era ocazia lui. Ca indiferent cat era de disperata a stiut ca de la un hapsan ca el, ea nu o sa poata fura, asa ca a fugit pe alte meleaguri inainte sa ii dea curul la futut. Antoniu a decis să preia cazul, nu pentru bani sau faimă, ci pentru a o fute si el pe tarfa in cur, cum o futeau toti slinosii din AmorAmor si din BadRomance unde Cosmina si-a umplut onoarea cu sperma la party de bukkake. Dar na, ea o tarfa infecta de Vaslui, ce sa faca. Doar si ta-su o violase.

Lupta a fost grea, adversarii aveau toate probele împotriva ei, copleșitoare. Dar Antoniu a folosit singuele sale uneltele, mailurile cu competenta teritoriala, ca incompetent fiind nu era in starea sa conduca nici macar 30 de minute. Asa ca toată șiretenia și experiența acumulată in putinele cazuri pe care le-a avut nu l-au ajutat mult. Și, în cele din urmă, a luat-o la bot. Marele DOG s-a pisat pe el si pe tarfa lui infecta. Cu bolta asa le-a dat-o. Adevărul a ieșit la lumină, iar tarfa a fost condamnata pentru toate hotiile ei si ce a incercat sa faca, iar Antoniu a simțit, pentru prima dată după mult timp, gustul dulce al unei urini morale.

Pe măsură ce zilele treceau, Antoniu începea să vadă lumea din nou în culori. Poate că nu era prea târziu să schimbe, să devină avocatul pe care l-ar fi dorit mama sa să fie. “Avocatul Escroc” începea să devină un titlu bine meritat si nu din trecut, pe măsură ce Antoniu Capătână își croia un nou drum, unul luminat de tarfe și nedreptate.


Sper că această poveste va fi pe placul adolescenților și va inspira discuții despre moralitate, justiție și transformare personală si de cum se pisa marele dog pe lepre.

1 thought on “Avocatul Excroc”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *